Madplaner

Lav en madplan

Som studerende er det at lave madplan et godt værktøj til at holde dit madbudget nede, og der kan være rigtig mange penge at spare. Du behøver kun at handle én gang om ugen og kan samlet set nøjes med at købe færre varer.

Sådan laver du en madplan:

Når du skal sammensætte en madplan, skal du først og fremmest være opmærksom på at gøre den så realistisk som muligt, så du rent faktisk har tid og overskud til at lave de retter, du planlægger. Bliver det for besværligt, bliver man lettere fristet til de dyre løsninger, såsom takeaway.

Start gerne med at kigge i tilbudsaviser og lad madplanen tage udgangspunkt i varer, der er på tilbud. Så er du sikker på at have et billigt udgangspunkt. Gå efter grøntsager, der er i sæson – de er både billigere og smager bedre.

Sørg også gerne for, at ingredienserne kan gå igen i flere af ugens retter. F.eks. er gulerødder og kartofler super billige at købe en stor portion af og ved at bruge dem i flere retter i madplanen, kan du rent faktisk få brugt hele posen med gulerødder eller kartofler. På den måde kan du både undgå madspild og samlet set nøjes med at købe færre varer, så du i sidste ende sparer penge.

Du kan finde inspiration til din madplan på WebOpskrifter.dk eller benytte en af deres færdige madplaner, hvor man kan vælge det ønskede antal personer, og så få en samlet indkøbsliste.