Forsikring

Forsikringer

Hvis du vælter på cykel og brækker din arm, kan du eksempelvis få udbetalt 12.000 – hvis du husker at forsikre dig. Men hvordan gør man så det?

Hvorfor forsikringer?

Der er mange forsikringer, med mange navne, men de vigtigste at kende er ulykkesforsikring, indboforsikring og rejseforsikring.

Først og fremmest skal du overveje om, du har behov for en forsikring. Det er altid nødvendigt med en ulykkesforsikring, som når du fylder 18 ligger i dine forældres forsikringsselskab. Så længe du bor hjemme, så vil dine forældres indbo- og rejseforsikring også dække dig uden problemer. Når du flytter hjemmefra, er det en anden sag.

Skrevet af: Stine Breiner
Pedersen

Hvordan dækker din forsikring?

Hvis du er under 21 og bor alene, er du i mange tilfælde nemlig stadig dækket under dine forældres indbo og rejseforsikring. Bemærk her, at det at bo alene i mange forsikringsselskaber tolkes som at bo helt alene, dvs. med roommates, i bofællesskab eller i et kollektiv er ikke altid dækket. Derfor er det en god ide, at ringe til forsikringsselskabet og spørge til, hvordan du er dækket, inden du får nogen skader.

Hvis du ikke er dækket, eller den dag du bliver 21, så SKAL du have en indboforsikring. Klik her for at læse mere

Derefter skal du undersøge, hvor meget du har behov for at få forsikret. De fleste, der netop er flyttet ud, har ikke for mere end 200.000 kr. i deres indbo som skal forsikres. Dertil kan det overvejes, om du har behov for en udvidet elektronikforsikring, rejseforsikring, tillæg til farlig sport osv. Husk her, at din livsstil og dine ejendele skal matche din forsikring. Eksempelvis er det rart at vide, at din elektronik er forsikret, men hvis din Macbook Pro til 15.000 er fra 2017, er den alligevel ikke dækket, og så er en udvidet elektronikforsikring blot penge ud ad vinduet. Derudover skal du overveje, hvis du bor med andre, om I vil dele forsikringen. Fordelen ved at flere i en husstand samler forsikringen er, at den bliver billigere for jer pr. person. Ulempen er, at hvis én person hele tiden kommer til skade eller får skader, så vil præmien (prisen på forsikringen) stige for jer alle.

Find et forsikringsselskab

Når du har en klar idé omkring, hvordan du skal forsikres, skal du kontakte flere forsikringsselskaber via mail eller telefon. Det er en god idé at hente 3-5 tilbud hjem, og i flere selskaber er der tilbud hvis du samler din ulykkesforsikring, indboforsikring og evt. andre forsikringer er samlet. Efterfølgende vil du Klik her for at læse mere

højst sandsynligt få et opkald fra en assurandør, hvor du skal oplyse CPR-nr. og adresse på dig selv og dem du bor med, hvis I vil have forsikring sammen. Det er en god idé at notere ned, hvad der bliver sagt og bagefter få tilsendt tilbuddet. Når du har alle tilbuddene samlet, så kig dem godt igennem. Evt. start med at vælge den, du synes er bedst og læs policen grundigt, så du er helt sikker på hvornår du er dækket. Du kan og må gerne ringe ind igen for at få yderligere information og vejledning. Herunder er en række med gode forsikringsselskaber, som typisk dækker unge godt og billigt. Listen er ikke udtømmende, der er mange flere!

  • TopDanmark
  • Tryg
  • Almindelig Brand
  • Codan
  • Gjensidige

Hvis alt er godt, takker du blot ja til tilbuddet og kan fortsætte med at leve dit nye liv bekymringsfrit. Husk dog, lige at ringe ind og ændre din forsikring når du flytter.